نکات لازم برای مسافرت در بارداری
مسافرت برای باردارانی که مشکل خاصی ندارند، ممنوعیتی ندارد، اما کسانی که سابقه سقط مکرر، نازایی، مرده زایی یا زایمان زودرس دارند، نباید به مسافرت بروند و این مساله بخصوص در سه ماه سوم اهمیت بیشتری دارد. همین طور کسانی که بیماری هایی مثل بیماری قلبی، ریوی و... دارند، نباید به مسافرت بروند.
مسافرت در یک وسیله نقلیه راحت معمولا مشکلی ایجاد نمی کند، اما از آنجا که در دوران بارداری تغییراتی در خون ایجاد می شود که راحت تر خون لخته می شود بخصوص درشرایط بی حرکتی و در رگ های پاها این اتفاق بیشتر می افتد، به همه خانم های بارداری که به مسافرت می روند، توصیه می شود هر یک ساعت یک بار پاها را حرکت دهند و چند قدمی راه بروند تا ازخطر لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری شود.
برای خانم باردار بستن کمربند ایمنی در ماشین و هواپیما لازم است حتی اگر بستن کمربند موجب احساس ناراحتی مختصری در مادر شود. کمربند ایمنی ماشین باید به نحوی بسته شود که یک باند آن زیر شکم و افقی و باند دیگر مورب و بین دو سینه باشد تا از آسیب به مادر و جنین حین تصادفات جلوگیری شود.
پرواز با هواپیما تا 36 هفتگی یعنی تا یک ماه قبل از زایمان بلامانع است، مگر این که مادر در خطر زایمان زودرس باشد. (مثل کسانی که فشار خون بالا، دیابت بارداری یا نارسایی دهانه رحم دارند).
به طور کلی باید مسافرت مادر باردار در شرایطی انجام شود که دسترسی به بیمارستان و پرسنل بهداشتی داشته باشد تا در صورت هرگونه تهدید بارداری مثل خونریزی یا، درد یا پاره شدن زود هنگام کیسه آب هر چه سریع تر به بیمارستان منتقل شود.
از مسائل مهم دیگر در مسافرت راحتی جای مادر است، زیرا احتمال کمردرد و دردهای عضلانی در بارداری بیشتر است و باید با استفاده از یک بالش در گودی کمر از این گونه دردها جلوگیری کرد. مسأله دیگر درجه حرارت محیط است. گرمای شدید برای جنین بسیار خطرناک است و باید این مسأله را حین مسافرت مد نظر قرار داد.
Comments
Post a Comment